اختلال شخصیت

از جمله اختلالات روانی است که با تحت تاثیر قرار دادن الگوهای فکری، ذهنی و رفتاری بر عملکرد فرد اثر گذاشته و در نهایت منجر به اختلالات روانی در او می شود. در این حالت فرد قدرت درک و همذات پنداری خود را از دست داده و در نهایت نمی تواند در موقعیت های اجتماعی مختلف تصمیم درستی برای روابط اجتماعی خود و بروز درست عواطف در مواجه با مسائل مختلف داشته باشد.

بنابراین این بیماری با درگیر کردن سطح فکر و آگاهی فرد به مرور زندگی وی را مختل کرده و بر روابط اجتماعی او تاثیر زیادی دارد تا جایی که ممکن است فرد گوشه گیر و منزوی شود. همچنین اعتیاد به مواد مخدر از دیگر عواقب این بیماری است که فرد را تهدید می کند.

عامل اختلال شخصیت چیست؟

اختلالات شخصیتی بر اثر عوامل مختلفی ایجاد می شوند؛ اما در این زمینه عوامل محیطی و ژنتیکی بیشترین تاثیر را بر روند ابتلا به بیماری و تشدید آن دارند، به طوری که در زمان تشخیص و بررسی آزمایش های اولیه پزشک معالج ابتدا سابقه ی ابتلا به اختلالات شخصیت را در اعضای خانواده فرد بررسی کرده و سپس سایر آزمایشات را انجام می دهد.

مجموعه باتو24 با در نظر گرفتن شرایط سخت بیماران مبتلا به اختلالات شخصیت شیوه های مختلفی را برای درمان آن ها در نظر گرفته اند. تست های مختلف و آزمایش های متنوعی در جهت تشخیص بیماری انجام می شود و پزشکان با بررسی سوابق بیمار و شرایط جسمی و روحی فرد شیوه های متفاوتی را برای درمان به شما معرفی می کنند تا تصمیم بهتری برای بهبود سلامت خود داشته باشید. بنابراین برای دریافت خدمات مجموعه یا اطلاع از خدمات ما می توانید به وبسایت Bato24.com مراجعه نمایید و در نهایت با بررسی اطلاعات وقت مشاوره خود را رزرو کنید.

مشاوره درمان اختلال شخصیت

در مرحله اول از آشنایی با اختلالات شخصیتی پرسیده می شود که این بیماری درمانی هم دارد؟ قابل درمان است؟ و سوالاتی از این دست که نشان می دهد این بیماری تا چه اندازه در حوزه اختلالات روانی اهمیت دارد و جزء بیماری های خطرناک می باشد. در اینجا برای پاسخ به این سوالات باید بگوییم در حوزه روان درمانی با توجه به آنکه تمامی شیوه های درمان با روش های مختلفی انجام می شوند تا هر بیماری با هر شرایطی بتواند به مرحله ای از سلامت جسمی و روحی برسد، قطعا هیچ بیماری بدون درمان نخواهد بود.

بنابراین در خصوص اختلالات شخصیت نیز باید گفت روانشناسان و روانپزشکان روش های مختلفی را برای درمان بیماران انتخاب می کنند. در برخی مواقع جلسات مشاوره انجام می شود و در برخی دیگر این جلسات همراه با مصرف داروهای درمانی مختلف می تواند در بهبود بیمار اثر گذار باشد؛ اما در حالت کلی باید بگوییم این بیماری قابل درمان است و می تواند به روش های مختلفی انجام شود که البته انتخاب نوع روش درمانی به تشخیص پزشک و شرایط جسمی و روحی فرد بیمار بستگی دارد.

مشاوره درمان اختلال شخصیت

اختلال های شخصیت در حوزه علوم روانشناسی، روانپزشکی و روان درمانی معمولا بر اساس علائم و ویژگی های شخص بیمار به انواع مختلفی دسته بندی می شود. بنابراین افراد با توجه به ویژگی های رفتاری و علائمی که دارند می توانند از نوع اختلال شخصیتی خود آگاه شوند. در حالت کلی طبق تعاریف پزشکی و دستورالعمل های درمانی اختلالات شخصیت را بر اساس علائم و ویژگی های بیمار می توان به سه نوع دسته بندی کرد.

دسته اول

در این دسته از بیماران مبتلا به اختلال شخصیت طرز فکر عجیب و غریب به صورت یک ویژگی بارز دیده می شود. در واقع علامت نشانگر این افراد داشتن طرز فکر عجیب و غیر عادی آن ها است که ممکن است از نظر خودشان این افکار کاملا طبیعی باشد؛ اما از نظر انسان های سالم این طرز فکر کاملا غیر طبیعی است. در برخی نیز رفتار غیر عادی به نظر می رسد. با این حال به طور کلی افراد با  اختلال شخصیت اسکیزوتایپی، اسکیزوئید و پارانوئید جزء این گروه از بیماران مبتلا به اختلالات شخصیتی می باشند.

دسته دوم

در این دسته از بیماران رفتار و طرز فکر نمایشی یک ویژگی کاملا مشهود است. رفتارهای عاطفی در این دسته از افراد غیر قابل پیش بینی است. در واقع در برخی از بیماران احساسات عاطفی بیش از حد در جوش و خروش است و در برخی موارد افراد با خودشیفتگی بیش از حد در مواجه با حوادث مختلف هیچ گونه واکنش احساسی از خود نشان نمی دهند که در هر حالت این رفتارها نرمال نیست و نشان می دهد فرد به اختلالات شخصیت مبتلا است. اختلال شخصیت مرزی، نمایشی، ضد اجتماعی و خودشیفته از جمله اختلالاتی است که در این گروه قرار می گیرد.

دسته سوم

گروه سوم آن دسته از افرادی هستند که دائما با رفتار و تفکری دلهره آور و مضطربانه فعالیت های روزمره خود را انجام می دهند. در واقع این دسته از افراد در هر لحظه ای حتی در اوج ساعات خوشحالی نیز در سطحی از اضطراب قرار دارند. وسواسی بودن در امور مختلف، اضطراب در تمام لحظات زندگی، حساسیت و زود رنجی بیش از حد از ویژگی های بارز آن ها است و افراد با  اختلال شخصیت وابسته، اجتنابی و وسواسی در این گروه قرار می گیرند.

زمان دریافت مشاوره اختلال شخصیت

با توجه به روند درمانی سخت و طولانی اختلالات روانی لازم است با مشاهده اولین علائم به پزشک معالج مراجعه کنید تا از پیشرفت سریع بیماری و گسترش آن جلوگیری به عمل آید. بنابراین برای درمان بیماری های اختلال شخصیت نیز لازم است با مشاهده اولین نشانه به پزشک مراجعه شود تا به محض تشخیص نوع بیماری، شیوه درمان انتخاب شده و فرایند درمانی بیمار آغاز گردد.

در زمینه تشخیص اختلالات شخصیت پزشک از روش های مختلفی چون تست های شخصیتی، آزمایش های روانی، معاینه های فیزیکی، معاینه های روانشناختی و معیار های تشخیص در  DSM-5 استفاده می کند که البته انتخاب این روش ها نیز به شرایط بیمار بستگی دارد و همچنین ممکن است به برخی دلایل پزشک از سوابق بیماری اعضای خانواده نیز در تشخیص بیماری استفاده کند که در هر حالت قطعا مراجعه به یک پزشک با تجربه و ماهر می تواند در تشخیص سریع بیماری و انتخاب بهترین شیوه درمان، بیشترین تاثیر را در بهبود وضعیت فرد بیمار داشته باشد.

باز کردن چت
نیاز به کمک دارید؟
سلام
چطور میتونم کمکتون کنم؟