اختلالات عصبی شناختی

از دیگر بیماری های روانشناختی که عموما بر نحوه ی تفکر و سطوح شناختی فرد اثر می‌ گذارد، می توان به اختلالات عصبی شناختی اشاره کرد. این بیماری در اصطلاحات پزشکی با عناوینی چون اختلال زوال عقل و دمانس نیز معرفی می شود. با این حال به طور کلی باید بگوییم اختلال عصبی شناختی یا همان اختلال زوال عقل در واقع بیماری روانشناختی است که گاها در اثر آسیب اندام های زیستی و در موارد معدود به دلیل مشکلات ژنتیک ایجاد می شود.

برخی بیماری های ژنتیکی و در اغلب موارد بیماری های مزمنی که فرد تا آخر عمر با آن ها درگیر است، گاها موجب بروز اختلالات عصبی شناختی در او می شود و بر این اساس پزشکان و روانشناسان این بیماری را در سه دسته معرفی می کنند تا سطوح ابتلا به آن را درجه بندی کنند. بنابراین اختلالات عصبی شناختی دارای انواع مختلفی است و درمان آن نیز بر اساس نوع بیماری انجام می شود.

اختلالات عصبی در یک نگاه

اختلال عصبی شناختی شاید در نگاه اول بیماری خطرناک و سختی به نظر برسد چرا که تاثیرات زیادی بر عملکردهای شناختی، رفتاری و حتی خلق و خوی فرد بیماری می گذرد؛ اما با این حال بیماری کشنده یا بدون درمانی نیست بلکه به تشخیص سریع و درست نیاز دارد تا با انتخاب بهترین شیوه روان درمانی سریعا کنترل شده و در نهایت درمان گردد.

بنابراین توصیه می کنیم در صورت مشاهده هر یک از علائم این بیماری سریعا به یک روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید تا تشخیص بیماری به موقع انجام شود. در این زمینه تیم حرفه ای مجموعه باتو24 با روانشناسان و روانپزشکان حاذق و با تجربه خود آماده خدمات رسانی به شما می باشند. بدین ترتیب برای اطلاع از نحوه تعیین وقت یا چگونگی شیوه های درمانی مجموعه در خصوص اختلالات عصبی شناختی به سایت Bato24.com مراجعه نمایید.

درخواست رزرو آنلاین مشاوره

برای رزرو وقت مشاوره و ارتباط با مشاوران ما می‌توانید از طریق فرم زیر اقدام فرمایید تا در سریع ترین زمان ممکن مشاوران ما با شما ارتباط برقرار کنند.

اختلال عصبی شناختی چه تاثیری بر زمینه های شناختی دارد؟

زمینه های شناختی انسان در حالت کلی به مواردی چون تمرکز، یادگیری و حافظه، هوش، قدرت برنامه ریزی سطح آگاهی، تصمیم گیری و انتخاب، مکالمه و زبان، جهت یابی و درک بصری، خلق و خو و رفتار دسته بندی می شود؛ اما بیماری عصبی شناختی فرایند متفاوت تری نسبت به سایر اختلالات روانی دارند و همانطور که از نام آن پیدا است این بیماری غالبا بر زمینه های شناختی فرد اثر می گذارد. بنابراین سوالی که مطرح می شود، این است که این بیماری بر چه زمینه های شناختی اثر گذار است.

در پاسخ باید گفت با توجه به شرایط جسمانی و روحی افراد این بیماری ممکن است در هر فرد با علائم متفاوتی نمایان شود و حتی تاثیرگذاری متفاوت تری نیز داشته باشد. بنابراین به طور قطع نمی توان گفت که این بیماری در تمام افراد با یک نشانه بروز می کند و تنها بر یک اندام زیستی یا ذهنی اثر گذار است؛ اما به طور کل از جمله زمینه های شناختی که این بیماری می تواند بر آن ها اثر گذار باشد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مختل کردن سطح یادگیری و حافظه که گاها با عنوان اختلالات یادگیری نیز معرفی می شوند.

  • اختلال در گفتار که با تاثیر پذیری بر اندام زیستی زبان ایجاد می شود.
  • مختل شدن سطح تمرکز و توجه فرد
  • اختلال در قدرت تصمیم گیری، انتخاب و برنامه ریزی
  • اختلال در درک بصری و حافظه تصویری فرد در زمینه ثبت مسیرها، چهره افراد و …
  • اختلال در خلق و خوی فرد که با علائمی چون پرخاشگری، اضطراب و گاها افسردگی و غم نمایان می شود.

انواع اختلالات عصبی شناختی

همانطور که گفتیم اختلال عصبی شناختی دارای سطوح مختلفی است که در هر حالت فرد با علائم متفاوتی از بیماری مواجه است و حتی نحوه اثرگذاری این بیماری بر اندام های بدن در هر سطح می تواند به شکل متفاوت تری نیز باشد، از این رو شاید بهتر باشد پیش از هر چیز ابتدا با انواع مختلف یا سطوح متفاوت این بیماری آشنا شوید.

روانشناسان و روانپزشکان بر اساس تاثیرات این بیماری و همچنین نحوه ابتلای فرد به اختلالات عصبی شناختی، این بیماری را در سه نوع متفاوت معرفی می کنند.

اختلال عصبی شناختی خفیف

در این حالت عملکردهای شناختی فرد با درجه بسیار پایینی مختل می شود. عموما در این دوره فرد تنها در یک یا دو زمینه شناختی دچار مشکل می شود و نمی تواند کارهای خود را به آسانی قبل و به صورت درست و با کیفیت مناسب انجام دهد که البته با روش های جبرانی و استراتژی های متفاوت می توان این بیماری را به کمک یک روانپزشک درمان کرد.

اختلال عصبی شناختی عمده

در این حالت فرد با نقص در عملکرد شناختی برای انجام فعالیت های روزمره زندگی مواجه است، به طوری که نمی تواند کارهای ضروری خود را به راحتی انجام دهد و ضعف شدیدی در اجرای وظایف روزانه خود دارد که البته با مراجعه به پزشک و تشخیص درست بیماری سریعا می توان برای درمان اقدام کرد.

اختلالات عصبی شناختی دلیریم یا روان آشفتگی

این سطح از اختلال معمولا در اثر مشکلات جسمانی ایجاد می شود و از نظر اثرگذاری، تاثیر بیشتری در مختل شدن سطح تمرکز و آگاهی فرد دارد. بنابراین نسبت به سطوح قبلی این نوع از اختلالات عصبی شناختی می تواند خطرناک تر باشد. بنابراین تشخیص این درجه از بیماری باید در سریع ترین زمان ممکن و توسط پزشکی حاذق و با تجربه انجام گردد تا بیمار سریعا وارد دوره درمانی خود شود.

 

باز کردن چت
نیاز به کمک دارید؟
سلام
چطور میتونم کمکتون کنم؟