اختلال بیش فعالی

نقص توجه یا اختلال بیش فعالی یکی از بیماری های شایع در کودکان است. از علائم و نشانه های این بیماری می توان به عدم تمرکز کودکان نسبت به محیط افراد اشاره کرد. اغلب کودکان مبتلا به این بیماری نسبت به انجام کارهایی که می کند هیچ گونه تفکری انجام نمی دهند؛ بنابراین رفتار و عمل آنها می‌تواند تبعات و مشکلات زیادی را برای افراد به وجود آورد. کودکان مبتلا به این اختلال  در انجام کارها خیلی فعال و پر جنب و جوش هستند به طوری که توانایی کنترل آنها از سوی والدین و خانواده وجود ندارد. این بیماری در سنین کودکی تا بزرگسالی می تواند ادامه داشته باشد. درمان آن به کمک دارو درمانی و روان درمانی توسط تراپیست و روانشناس می تواند بر عملکرد و تمرکز آنها در انجام کار ها موثر است.

مشاوره درمان فوبیا

امکان مشاوره تلفنی

مشاوره درمان فوبیا

رفع اختلال در 10 جلسه

اختلال کودکان بیش فعال

کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی نسبت به انجام تکالیف خود و تمرکز برای انجام آنها همواره دچار مشکل می شوند. چرا که یکجا نشستند برای آنها بسیار سخت و دشوار است؛ بنابراین حضور در کلاس، نشستن بر سر نیمکت ها و گوش دادن به درس و تمرکز با آن برای آنها دشوار خواهد بود. نمی توان از آنها یادگیری و تمرکز در رابطه با آموزش هایی که توسط معلم داده می شود انتظار داشت. همانطور که گفتیم یکجا نشینی برای کودکان مبتلا  به این اختلال بسیار سخت است و می تواند مشکلاتی را در مدرسه برای معلم  و دیگر همکلاسی ها، دردسر های بزرگی را به بار آورد و این خانواده باید با وجود علائم و نشانه های این فرزندان خود با کودکان خود سریعا به یک روانشناس و معالج این بیماری مراجعه و اقدام نمایید چرا که هر چه زودتر برای درمان این بیماری اقدام کند بیماری فرزندشان کنترل خواهد شد.

انواع اختلال بیش فعالی

اختلال نقص توجه یا بیماری بیش فعالی در کودکان در سنین پایین اتفاق می افتد. بیشتر والدین به دنبال راه کار ها و درمان های مختلفی برای این اختلال هستند. درمان اختلال بیش فعالی در کودکان باید توسط یک روانشناس یا یک روانپزشک حرفه ای و با تجربه صورت گیرد؛ چرا که تشخیص درست نوع بیش فعالی بر روی تجویز دارو توسط پزشک و جلسات مشاوره ای که توسط روانشناس انجام می گیرد اهمیت دارد. در صورت تجویز داروی نادرست یا روش‌های درمانی نادرست احتمال کنترل این بیماری برای افراد بسیار سخت خواهد شد و می تواند مشکلات و دردسرهای بزرگی برای آنها ایجاد کند. بنابراین مراجعه به یک مرکز مشاوره یا یک روانشناس با تجربه بسیار توصیه می شود شما میتوانید با مراجعه به سایت https://bato24.com/  روش‌های درمانی این مجموعه در رابطه با بیش فعالی در کودکان اطلاع پیدا کنیم این مجموعه می‌تواند در این زمینه به شما کمک و یاری رساند.

بیشتر به آن اشاره کردیم برای درمان اختلال بیش فعالی در کودکان تشخیص درست نوع اختلال بسیار حائز اهمیت است در ادامه قصد داریم شما را با انواع این بیماری آشنا کنیم.

تکانشی یا بیش فعال

این نوع اختلال در کودکان پرتحرک و فعال بیشتر دیده می‌شود. کودکان مبتلا به این اختلال زیاد حرف می‌زند و یک جا نشستن برای آنها برای طولانی مدت سخت و دشوار است این کودکان همواره بی قرار هستند و والدین توانایی کنترل آنها را در شرایط و موقعیت‌های خاص ندارند.

بی توجه

بی توجهی نوع دوم اختلالات بیش فعالی که در کودکان نسبت به نوع قبلی بیشتر دیده  می‌شود. در این نوع کودکان نسبت به محیط اطراف و یا انجام کارهای خود را پایان رساندن آنها بی توجه هستند. این کودکان از اصول خانواده و دستورات آنها به صورت منظم پیروی نمی کند و در زندگی و انجام کارهای روزمره خود بسیار نامنظم است. پیروی از دستورالعمل ها در کارهایی که انجام می دهند برای آنها سخت و دشوار خواهد بود. به طوری که از انجام جزئیات کار های روزمره خود غافل می شوند.

ترکیبی

نوع سوم و نوع آخر اختلال بیش فعالی در کودکان به صورت ترکیبی یعنی به کودکانی که دارای هر دو ویژگی نوع بیش فعال و بی توجه هستند گفته می شود افراد مبتلا به این نوع اختلال نسبت به امور روزمره خود هم بیش فعال و هم بی توجه هستند.

عوامل تاثیر گذار بر ایجاد اختلال بیش فعالی

اختلالات بیش فعالی در محدوده سنی  کودکان دیده می شود  و تا بزرگسالی امکان ادامه داشتن آن زیاد است. برای بسیاری از افراد این سوال مطرح می‌شود که بچه های بیش فعال چه رفتارهایی را دارند و چگونه می توانیم نشانه ها و علائم آن را در کودکان مان پیدا کنیم؟ در رابطه با این سوالات و پرسش ها باید بگوییم که نگرانی از سوی خانواده ها منطقی است. امروزه درمان بیش فعالی  با وجود پیشرفت علم و تکنولوژی به راحتی امکان پذیر است و میتوان آن را تا بزرگسالی فرزندان کنترل نمود؛ بنابراین نباید نگران درمان آن بود. سوال و پرسش دیگری که برای بیشتر خانواده ها و والدین به وجود می آید این است که علل اختلال بیش فعالی چیست؟ چه مواردی می تواند بر روی شکل گیری آن تاثیر گذار باشد؟ بسیاری از والدین بر این باور هستند که مصرف انواع مواد قندی می‌تواند بر روی شکلی این بیماری موثر باشد. تحقیقات و پژوهش‌ها نشان می‌دهد که این باور از اساس غلط است و مصرف قند نمی تواند از علل ایجاد اختلالات بیش فعالی باشد بلکه فقط می تواند بر روی تحرک این کودکان تاثیر گذار باشد.

برخی دیگر از والدین فکر می‌کنند که تماشای زیاد تلویزیون برای فرزندان می تواند بیش فعالی را ایجاد کند. کودکانی که مبتلا به بیش فعالی هستند همانطور که گفتیم نمی توانند ساعات طولانی را یک جا بنشیند و دائماً در حال حرکت هستند پس نمی‌توان تماشای تلویزیون رو یکی از عامل های ایجاد این اختلال دانست. یکی از مهمترین دلایل ایجاد اختلال بیش فعالی ژنتیکی است. مطالعات و تحقیقات نشان می دهد ژنتیک عامل اصلی ایجاد اختلال بیش فعالی در کودکان است. عوامل مختلفی در شکل گیری و ایجاد این بیماری موثر هستند و تاثیر آنها بر روی این بیماری شناخته شده است. با نتایج و تحقیقاتی که امروزه به دست آمده است عواملی چون بارداری در سنین بالا، زایمان زودرس و آسیب های مغزی در دوران بارداری  در ایجاد این بیماری موثر هستند. این عوامل پس از ژنتیک می‌توانند در ایجاد و تشکیل اختلال بیش فعالی در کودکان موثر باشد.

باز کردن چت
نیاز به کمک دارید؟
سلام
چطور میتونم کمکتون کنم؟