طلاق توافقی

یکی از آسان ترین و کوتاه مدت ترین روش های طلاق، طلاق به صورت توافقی است. زوجین زمانی که هر دو فکر می کنند دیگر راهی برای سازش ندارند و ادامه زندگی کنار یکدیگر برایشان میسر نیست، به طلاق توافقی و جدایی فکر می کنند. مراحل انجام این نوع طلاق نسبت به سایر روش ها در مدت زمان کوتاه تری صورت می گیرد و زوج هایی که قصد دارند زودتر از موعد جدا شوند این راه را برای خلاص شدن از زندگی مشترک  استفاده می کند.

برای برخی از افراد هنگام جدایی سوال های زیادی مطرح می شود یکی از سوال هایی که به طور پر تکرار از خانمها شنیده می شود این است که آیا طلاق توافقی مهریه دارد؟ این سوال برای خانم هایی که می خواهند حقوق ضایع شده در این زندگی را دریافت کنند بسیاری اهمیت دارد. ازطرفی کشمکش ها و اختلافات در بسیاری از موارد در دیگر طلاق ها سبب شده بسیاری از زوجه با بخشیدن مهریه روند دادگاه را جلو بیندازد تا زودتر خود را از زندگی مشترک خلاص کنند. در بیشتر طلاق های توافقی مواردی بین زوجین به توافق و امضا می رسد که این موارد مهریه را نیز شامل می شود درست است که مقدار آن متغییر تر از مهریه واقعی است اما در هر حال زوجه موفق به دریافت آن خواهد بود. زمانی که موارد توافق شده توسط وکیل تنظیم و ثبت شد و به امضا طرفین درآمد دادخواست به دادگاه ارجاع خواهد شد. و پس از تایید عدم سازش طرفین حکم طلاق صادر می شود و زوجین از یکدیگر جدا خواهند شد.

آیا طلاق توافقی نیاز به وکیل دارد

شرایط طلاق توافقی

برای بسیاری از افراد گرفتن وکیل یا مراحل طلاق توافقی بدون وکیل امری بحث برانگیز به حساب می آید افراد می خواهند بدانند بدون وکیل می توانند نسبت به این نوع طلاق اقدام کنند. در واقع این نوع طلاق با شرایط خاص و در مدت زمان معین صورت می پذیرد؛ بنابراین وجود وکیل به عنوان راهنما در بسیاری از موارد بسیار تاثیر گذار است علاوه بر این توانایی تنظیم توافق نامه طرفین بدون وکیل امکان ناپذیر است بنابراین باید در شرایط بحرانی و لازم به یک وکیل مجرب مراجعه نمود. وکیل هر دوطرف در شرایط سخت تر در طلاق طرفین می توانند به توافق بین زوجین برسند.

حضانت فرزندان هنگام طلاق یکی از موارد است که افراد در توافق آن به مشکل می خورند. دعوا و مشاجره های زیادی میان زوجین به دلیل حضانت فرزندان به وجود می آید که سبب شده مدت زمان طولانی طلاق افراد به تعویق افتد و فرزندان در شرایط روحی بدی قرار گیرند؛ چرا که تکلیف مشخص و معینی برای آنها گرفته نشده است. وکیل طرفین می توانند با موضوعاتی که زوجین نسبت به هم نظر مشابه دارند آنها را به توافقات لازم برسانند و زودتر آنها را از یک زندگی شکست خورده نجات دهند.

توافقات طلاق توافقی باید به امضای هر دو طرفین برسد و افراد نسبت به موارد گفته شده تایید از خود نشان دهند چرا که در غیر این صورت طلاق گرفتن به این راحتی ها که فکر می کنید نخواهد بود. موارد گفته شده در توافقنامه طلاق باید به صورت صحیح تهیه و تنظیم شود یعنی به طور مثال باید در توافق نامه قید شود که حضانت فرزندان در این زمان برای چه کسی و برای چه مدت است؟ فرزندان در چندسالگی به حضانت دیگری در می آیند؟ همچنین در صورتی که حضانت فرزندان به طور کامل به هر کدام از زوجین رسیده دیگر زوجه چه زمان هایی می تواند به دیدار فرزندان برود. تمامی موارد چون مهریه، حضانت فرزندان، نفقه و تقسیم اموال بعد از طلاق مواردی هستند که باید در توافق نامه ذکر شوند تا طرفین هنگام اجرا حکم دچار  مشکل و اختلاف نشوند.

مراحل طلاق توافقی

جدایی زوجین از یکدیگر به دلیل عدم سازگاری و اختلافات بین آنها امروزه از دلایل رایج طلاق در کشور است و این آمار با گذشت سالها در حال افزایش است. عوامل متعددی بر میزان شناخت افراد در دوران آشنایی سبب می شود که افراد نسبت به یکدیگر شناخت کافی نداشته باشند و زمانی که زیر یک سقف زندگی می کنند با گذشت زمان این اختلافات شکل گیرند و روز به روز بزرگتر شوند. امکان حل اختلافات این گروه از زوجین که تقریبا به دور از هرگونه شناختی صورت گرفته است در بسیاری از موارد خارج از تصور است و افراد حتی با مراجعه به مشاوره نمی توانند اختلافات بینشان را حل کنند؛ بنابراین طول ازدواج آنها خیلی زیاد نخواهد بود و اکثر آنها به دنبال راهی برای طلاق به صورت توافقی هستند. برای بسیاری از آنها این پرسش به وجود می آید که آیا طلاق توافقی نیاز به دادگاه دارد؟ شرایط و مراحل طلاق توافقی به چه صورت انجام می گیرد؟

آیا طلاق توافقی مهریه دارد؟

در پاسخ به سوال های متعدد این افراد نسبت به چگونگی انجام مراحل طلاق باید بگوییم که طلاق توافقی همانند سایر روش های طلاق با تنظیم دادخواست طلاق از سوی طرفین آغاز می شود. زوجین می توانند بدون وکیل یا با مراجعه به وکیل به توافقات لازم از جمله مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و تقسیم اموال برسند. ارائه این مدارک به دادگاه با نظر به سرنوشت هر مورد قابل قبول است و تصمیمات بر اساس آنها شکل می گیرد. اگر هنوز نسبت به طلاق به صورت توافقی دانش کافی ندارید می توانید با مراجعه به سایت bato24.com در رابطه با این موضوع و دریافت مشاوره اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنید. مشاورین ما در این زمینه می توانند اطلاعات جامع و به درد بخوری را به اشتراک بگذارند.

زوجین باید با ثبت اطلاعات در سامانه تصمیم، روند طلاق را به جلو بیاندازند. طلاق طرفین در دادخواست طلاق باید به صورت توافقی تنظیم شود تا در مدت کوتاه تری انجام گیرد. بارداری و عدم بارداری زوجه یکی از مدارکی است که هنگام جاری شدن صیغه طلاق در دفترخانه باید ارائه شود ضمن اینکه در برخی موارد نامه پزشکی قانونی برای دوشیزگان از سوی پزشکی قانونی نیز قابل ارائه است. آخرین مرحله پس از جاری شدن صیغه مهرزدن شناسنامه و ثبت اطلاعات افراد در دفاتر رسمی است. زوجین پس از جدایی از یکدیگر باید توجه داشتند باشند تا نسبت به تمامی بند های ذکر شده در توافق نامه طلاق عمل کنند و نسبت به رعایت آن تلاش کنند چرا که درصورت عدم همکاری با دیگر زوجه نسبت به توافقات امکان مشاجره با یکدیگر وجود دارد و در مراتب بالاتر امکان درگیری و شکایت توسط افراد به دادگاه دور از انتظار نخواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *