احتمالا امروزه در فضای مجازی و در پیج‌های روانشناسی با کلمه طرحواره یا تله‌های زندگی روبه‌رو شده باشید. این تله‌ها به معنای یک الگوی قدیمی و باوری عمیق است که از کودکی در ذهن ما شکل می‌گیرند و به افکار، احساسات و رفتار ما شکل می‌دهند.

متخصصین از تله‌های زندگی به عنوان طرحواره‌ها یاد می‌کنند. اولین بار روانشناس انگلیسی جفری یانگ در ارتباط با طرحواره‌ها صحبت کرد. به طور کلی در  علم روانشناسی 18 تله شناخته شده‌اند که یکی از آن‌ها تله رهاشدگی است.

در این مقاله می‌خواهیم به جواب سوال تله رهاشدگی چیست پاسخ دهیم.

تله رهاشدگی چیست؟

افرادی که دارای تله رهاشدگی هستند به طور دائمی نگران از دست دادن افراد مهم زندگی‌شان هستند و همواره فکر می‌کنند عزیزانشان به زودی خواهند مرد و یا توسط دیگران طرد شده و تنها می‌شوند.

به طور مثال زمانی که یکی عزیزانش از پیش او می‌رود، فکر می‌کند آخرین بار است که او را می‌بیند. اگر به دوستانش پیام دهد و آن‌ها دیر جواب دهند یا پیام او را نبینند، فکر می‌کند تاریخ انقضای دوستی آن‌ها تمام شده است.

تعریف تله رهاشدگی

زمانی که یک فرد یا چیزی وارد زندگی شما می‌شود و برایتمان مهم است، همواره دلهره دارید که مبادا آن را از دست دهید و به همین علت زمانی که یک رابطه عاطفی جدید با شخصی را شروع می‌کنید اگر دچار تله رهاشدگی باشید دائما ترس از دست دادن او و رهاشدن را دارید و این باعث هراس از ادامه دادن رابطه می‌شود.

کسانی که دچار تله رهاشدگی هستند، اغلب اوقات از صحبت دیگران اشتباه برداشت کرده و واکنش‌های افراطی از خود نشان می‌دهند.

اتفاق‌های منفی و ناخوشایند در زندگی همه انسان‌ها پیش می‌آید؛ اما افرادی که دچار تله رهاشدگی هستند، احساسات منفی خود را بسیار عمیق‌تر تجربه می‌کنند و احساس می‌کنند توانایی تحمل این شرایط را ندارند. در این قسمت در ارتباط با اینکه تله رهاشدگی چیست صحبت کردیم. در ادامه می‌خواهیم در ارتباط با انواع آن، تاثیر آن بر روی زندگی و راه‌های درمان آن صحبت کنیم.

چه دلایلی باعث می‌شود که افراد دچار تله رهاشدگی شوند؟

اکثر نقش‌های پر رنگ زندگی در کودکی ما شکل می‌گیرد و در ذهن نقش می‌بندد. یکی از این نقش‌ها یا تله‌ها مربوط به تله رهاشدگی است. از آنجایی که افراد اولین ارتباطات را با خانواده خود دارند و اخلاقیات آن‌ها توسط خانواده شکل می‌گیرد، بیشترین تاثیر بر شکل گرفتن تله رهاشدگی را والدین دارند. در ادامه به موارد و شرایطی که باعث می‌شود یک یک فرد دچار تله رهاشدگی شود، اشاره می‌کنیم:

1)طلاق والدین

2)از دست دادن اعضای خانواده

3)جنگ، اتفاقات طبیعی، کودک آزاری

4)مورد بی‌توجهی والدین و افراد مهم زندگی قرار گرفتن

5)انتظارات بیش از حد والدین

6)داشتن والدین معتاد

7)پدر یا مادر بیمار یا افسرده

8)دعواهای شدید اعضای خانواده

9)محل زندگیتان در زمان کودکی به صورت مداوم عوض شده و دوستان ثابتی ندارید.

10)جدا ماندن از مادر به طور موقتی اما طولانی در کودکی

دلایل و شرایط زیادی وجود دارد که ممکن است باعث ایجاد تله رهاشدگی شود؛ اما در این قسمت از مقاله به 10 مورد از آن‌ها اشاره کردیم.

بیشتر بخوانید: اختلال شخصیت

2 نوع تله رهاشدگی

می‌توان تله رها شدگی را به دو دسته تقسیم کرد:

دسته اول:تله رهاشدگی بر اساس وابستگی: این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که فرد در محیطی بزرگ می‌شود که بسیار حمایتگر بوده و اجازه هیچ‌گونه تجربه جدیدی به او داده نشده است. در این شرایط فرد به قدری به خانواده وابسته است که بدون آن‌ها احساس رها شدگی دارد و از پس کارهای خود برنمیاید.

دسته دوم:تله رهاشدگی بر اساس بی‌ثباتی و فقدان:این افراد به دلیل از دست دادن یکی از عزیزان خود دچار این تله می‌شود و یا زمانی که در محیطی بزرگ می‌شود که هیچ امنیت هیجانی و ثباتی وجود ندارد. این افراد به دلیل نبود آرامش و اطمینان خاطر دچار این تله رهاشدگی خواهند شد.

2 نوع تله رهاشدگیهر کدام از این تله‌های رهاشدگی ویژگی‌های خاص خودشان را دارند، به طور مثال افرادی که تله رهاشدگی دارند اما وابسته هستند سعی می‌کنند اطرافشان تعداد زیادی، یاور و راهنما وجود داشته باشند، آن‌ها همواره به دنبال کسانی که هستند که بتوانند به آن ها تکیه کنند تا جای افراد مهم زندگی که نتوانسته‌اند به خوبی به آن‌ها کمک کنند را پر کنند.

اصولا افرادی که مبتلا به تله رهاشدگی هستند نمی‌توانند تنهایی خود را تحمل کنند و برای رهایی از این احساس تنهایی، هر نوع رابطه‌ای را قبول می‌کنند.

حالا که می‌دانیم تله رهاشدگی چیست بهتر است با روش‌های درمان و دلایل آن نیز آشنا شویم.

انواع مقابله افراد با تله رهاشدگی

افرادی که دچار تله رها شدگی می‌شوند، سعی می‌کنند به سه صورت با احساسات مربوط به آن برخورد کنند تا خودشان احساس بهتری داشته باشند.

1)تسلیم: این افراد در مقابل تله رهاشدگی تسلیم هستند و به صورت ناخوادآگاه در طول زندگی کسانی را انتخاب می‌کنند که دائما در دسترس نیستند و به آن‌ها بی‌توجهی می‌کنند تا بتوانند حس رهاشدگی را در خود تحریک کنند .

2)اجتناب: برخی از افراد برای مقابله با تله رهاشدگی و اینکه دیگر این حس را تجربه نکنند سعی می‌کنند وارد هیچ رابطه صمیمی و مهمی نشوند، تا از رنج و اضطراب اجتناب کنند.

3)جبران افراطی )حمله): افراد با این سبک مقابله سعی می کنند به خاطر ترسی که دارند با کوچکترین احساسی که مربوط به تله رهاشدگی شود به پرخاشگری یا بروز عواطف منفی افراطی می‌پردازند و سعی می‌کنند شریک عشقی خود را بیش از حد انتظار کنترل کنند.

تاثیر تله رهاشدگی بر روی روابط افراد

افرادی که درگیر تله رهاشدگی هستند، همواره منتظرند که عزیزانشان آن‌ها را رها کنند و یا نگرانند که شخصی که با او رابطه عاطفی دارند، یکبار او را به حال خود رها کند و بیخیال همه چیز شود. آن‌ها یک پیش‌نویس بزرگ و پر رنگ برای روابط خود دارند که دیر یا زود روابط آن‌ها پایان خواهد یافت. این احساس حتی در ارتباط با روابط دوستانه آن‌ها نیز وجود دارد.

این افراد از لحاظ عاطفی بسیار بهم ریخته هستند، مدام اشک می‌ریزند و اضطراب زیادی دارند، زیرا فکر آن‌ها همواره درگیر از دست دادن عزیزان و نزدیکان است. به علت همیمن ترس ممکن است دائما بهانه بگیرند و یا از رفتارهای طرف مقابل چیز دیگری برداشت کنند.

تاثیر تله رهاشدگی بر روی روابط افراد

اغلب دعواهای آن‌ها بر سر مسائلی مثل دیرآمدن بر سرقرار، بی‌توجهب جواب پیام یا تلفن ندادن و مسائلی مثل این‌ها است. آن‌ها به صورت مداوم از نزدیکان خود ناراحت می‌شوند؛ زیرا تصور می‌کنند که رابطه آن‌ها تمام شده است یا فرد مقابل او را فراموش کرده است.

ممکن است در موقعیت‌های مختلف اجتماعی این باور را داشته باشد که توانمندی لازم را ندارد و به تنهایی نمی‌تواند از عهده کارها و مسئولیت خودش برآید. این مسئله به خاطر این است که وقتی مسئولیتی تنها بر دوش او گذاشته می‌شود. به علت احساس رها شدگی حس تنهایی می‌کند و نمی‌تواند به تنهایی از عهده کارهای خود بربیاید. زیرا همواره وابسته اطرافیان خود بوده است.

این تله رهاشدگی از مسائلی است که زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث می‌شود فرد بیش از اندازه عادی درگیر خودش شود. افرادی که درگیر این تله هستند در بسیاری از روابط خود از جمله زندگی عاطفی و شغلی به مشکل بر می‌‌خورند.

جالب است بدانید که خیلی از افراد حتی از وجود این تله رهاشدگی خبر ندارند؛ اما از مشکلات این تله رنج می‌برند. افرادی که دچار تله رهاشدگی شده‌اند، بیشتر دچار احساسات و هیجانات منفی می‌شوند و این احساسات بر روی روابط این افراد تاثیرگذار است.

اگر در مهمانی توسط افراد نزدیکشان حتی به دلیل موجه تنها گذاشته بشوند، دچار احساس خشم، افسردگی، استرس و ناراحتی می‌شوند. حتی ممکن است این احساس تبدیل به وحشت شود.

همانطور که در قسمت انواع مقابله افراد به تله رهاشدگی گفتیم، برخی از افراد ممکن است به دلیل ترس از رهاشدگی و درد ناشی از آن، از برقراری روابط عاطفی و صمیمانه با دیگران بپرهیزند. به عبارتی این دسته از افراد از صمیمیت ترس دارند.

تمامی رفتارهای منفی این افراد به دلیل ترس از تنها شدن است که با روش‌ها و احساسات منفی آن‌را نشان می‌دهند.

متاسفانه این افراد به صورت ناخودآگاه و برای تداوم تله رهاشدگی که دارند، معمولا افراد مهم زندگی خود را در راستای تقویت آن انتخاب می‌کنند. یعنی افرادی را انتخاب می‌کنند که احتمال رهاشدن توسط آن‌ها بیشتر است. به عنوان مثال مردی که دچار تله رهاشدگی است ممکن است زنی را که بی قید و مسئولیت است به عنوان همسر یا شریک عاطفی انتخاب کند. اصولا احساسات و هیجانات آن‌ها نسبت به پارتنر خود زیاد است و باعث می‌شود دیگران فکر کند که آن‌ها دچار عشق آتشین هستند، در صورتی که تمام رفتار آن‌ها به دلیل تله رهاشدگی است.

ارتباط طرحواره رهاشدگی با سایر طرحواره‌ها

در قسمت توضیح تله رهاشدگی چیست گفتیم که متخصصین از آن به عنوان طرحواره رهاشدگی نیز استفاده می‌کنند و از آنجایی که این طرحواره را می‌توان مادر سایر طرحواره‌ها دانست، نقش پررنگی در ایجاد اختلالات روانی دارد و با طرحواره‌های زیادی نیز ارتباط دارد.

به طور مثال تله رهاشدگی با تله اطاعت ارتباط دارد؛ زیرا فردی که دچار طرحواره رهاشدگی است فکر می‌کند اگر کارهایی که دیگران از او می‌خواهند چه درست چه غلط را انجام دهد، بدون شک دیگران او را تنها نخواهند گذاشت. به همین علت تمامی خواسته‌های دیگران را انجام می‌دهد.

ارتباط طرحواره رهاشدگی با سایر طرحواره‌ها

این طرحواره با طرحواره وابستگی بی‌کفایتی نیز ارتباط مستقیم دارد، زیرا این شخص معتقد است که اگر دیگران او را رها  کنند و تنها بگذارند، او دیگر نمی‌تواند به تنهایی از پس زندگی خودش و مسئولیت‌های آن برآید.

این طرحواره با طرحواره ایثار ارتباطی زیادی دارد. این افراد فکر می‌کنند با جانفشانی کردن‌های زیاد و قربانی کردن خود می‌توانند ماندن افراد را تضمین کنند. آن‌ها سعی می‌کنند برای نگهداری افراد از خود بگذرند و هرکاری که از دستشان برمیاید را انجام دهند.

طرحواره رهاشدگی نیز با طرحواره نقص و شرم نیز ارتباط زیادی دارد. زیرا شخص فکر می‌کنند که دیگران به دلیل کمبودهای عاطفی و احساسی که فرد دارد می‌توانند او را رها کرده و برای همیشه ترک کنند.

راهکارهای مهم درمانی طرحواره رهاشدگی

برای راحتی فرد و تواناییی برقراری ارتباط درست با دیگران نیاز به درمان این تله داریم. تا اینجای مقاله فهمیدیم که تله رهاشدگی چیست چه تاثیری بر روی روابط افراد با دیگران دارند و افراد دچار این تله چگونه با آن مقابله می‌کنند. حالا می‌خواهیم به راهکارهای مهم درمانی این تله اشاره کنیم.

هر چقدر شدت این طرحواره بیشتر باشد، اهمیت درمان آن توسط روانشناس متخصص نیز بالا می‌رود. در واقع مراجعه به یک روانشناس درست مثل دکتر خشایار نعماوی زاده منبع اولیه بهبود بیماری تلقی می‌گرد. در طول درمان این طرحواره یک درمانگر متخصص سعی می‌کنند با ثبات عمل کند تا بیمار بتواند بر اساس تمرینات و راهکارهایی که او می‌دهد، به خود دل و جرات داده و سعی کند روابط با ثباتی با دیگران نیز برقرار کند.

فرد دچار رهاشدگی در ابتدا یادمی‌گیرد که به طور کامل این طرحواره را بشناسد و بر آن غلبه کند و بعد از ان یاد می‌گیرد چگونه با افراد مهم زندگی‌اش خارج از حوزه درمان برخورد کند.

در راهکارهای شناختی در طرحواره درمانی هدف تغییر دیدگاه اغراق آمیز افراد دچار تله رهاشدگی است. این افراد معتقدند که نزدیکانشان و افراد مهم زندگیشان بالاخره یک روزی آن‌ها را ترک می‌کنند. حتی ممکن است این تفکرات به صورت ناخودآگاه باشد. افراد در طول درمان این طرحواره آموزش می‌بینند که به هنگام جدایی موقت افراد مهم زندگی دست از افکار منفی بردارند. در واقع انتظار غیرواقع بینانه بیمار مبنی بر اینکه افراد مهم زندگی باید مدام در دسترس باشند را تغییر می‌دهد.

در این راهکار به شناخت سایر طرحوارها نیز می‌پردازند و پس از بررسی، سعی بر درمان آن‌ها نیز دارند.

راهکارهای مهم درمانی طرحواره رهاشدگی

در راهکارهای تجربی درمانگر از فرد بیمار می‌خواهد، تجارب رهاشدن یا ثبات نداشتن را در ذهن خود تجسم کند و از طریق تصویرسازی ذهنی در خاطرات خود این احساسات را مجدد تجربه کند و در این حالت درمانگر وارد تصویر ذهنی او شده و بری کودک نقش یک شخص با ثبات و در درسترس را ایفا می‌کند. حال با آموزش های لازم بیمار می‌تواند در نقش بزرگسال سالم برای کودک درمانده در تصویر سازی ذهنی خود بازی کند و به مرور احساسات منفی خود را از بین ببرد.

از طریق راهکارهای رفتاری در این طرحواره درمانی بیماران دچار تله رهاشدگی سعی می‌کنند از نظر رفتاری برای انتخاب افراد نظر خود را جلب کنند تا بتوانند به تعهداتشان عمل کنند. همچنین آن‌ها یاد می‌گیرند رفتارهایی مثل وابستگی افراطی، خشم یا کنترل کردن دیگران را کنار بگذارند. چون این رفتارها باعث می‌شود که دیگران آن‌ها را رها کنند.

مشکلات روانشناسان در طول درمان طرحواره رهاشدگی

مسئله‌ای که وجود دارد این است که بیماران و کسانی که دچار طرحواره رهاشدگی هستند در ارتباط با درمانگر خود در جلسات اولیه ممکن است بیش از اندازه حرف گوش کن و فرمانبردار به نظر بیایند؛ اما این مسئله از روی صداقت آن‌ها نیست، بلکه به خاطر تله رهاشدگی است. همچنین این مسئله ممکن است باعث سردرگمی و کلافگی درمانگر مربوطه است.

همچنین مشکل دیگری که وجود دارد احساس وابستگی به درمانگر است. ممکن است به دلیل تله رهاشدگی که دارند به درمانگر خود وابسته شوند. هدف نهایی از درمان برقراری ارتباط بیمار با دیگران به درستی است به نحوی که بتواند نیازهای احساسی و هیجانی خود را راضا کند. اما ممکن است به دلیل وابستگی به درمانگر درمان خود را نیمه کاره رها کند.

این درمانگر است که می‌تواند با برقراری یک چارچوب درمانی مشخص و رویارویی سازی همدلانه و اجرای تکنیک‌های تخصصی، طرحواره درمانی را ادامه دهد تا زمانی که فرد درمان کامل پیدا کند.

ویژگی افراد دارای طرحواره رها شدگی

در قسمت تله رهاشدگی چیست به صورت خلاصه به ویژگی‌های این افراد اشاره کردیم، اما در این قسمت از مقاله می‌خواهیم به صورت کامل‌تر به ویژگی‌های این افراد بپردازیم. این افراد نسبت به دریافت محبت و برقراری ارتباط با اطرافیان احساس بی اعتمادی دارند و فکر می‌کند که افراد مهم زندگی‌اش نمی‌توانند حمایت عاطفی و تشویق لازم او را انجام دهند.

این افراد از لحاظ هیجانی و احساسی غیرقابل پیشبینی و ثبات هستند، ممکن است به صورت ناگهانی عصبی شوند، اصولا اعتمادناپذیراند. افرادی که این طرحواره در ذهن و زندگی‌شان نقش بسته است، معتقدند، هر لحظه ممکن است افراد مهم زندگی‌شان آن‌ها را رها کرده و یا به فرد دیگری علاقه‌مند شوند. این افکار باعث می‌شود که دائما با اطرافیان خود درگیر و در حال دعوا باشند.

آن‌ها معتقد هستند که روابطشان با افراد مهم زندگی ثباتی ندارد و هر لحظه ممکن است رها شوند. به همین علت  دچار وابستگی بیش از حد به افراد مهم زندگیشان، کنترل کنندگی، حسادت، رقابت با رقبای عشقی، ناتوانی در جدا شدن، اجتناب از روابط به دلیل ترس از تنها شدن و رهایی می‌شوند.

این افراد به دلیل نداشتن احساس  امنیت از جدایی‌ها حتی به صورت موقت بسیار اذیت می‌شوند، زمانی که افراد رهاشدگی را تجربه می‌کنند، ابتدا دچار احساس وحشت می‌شوند و اضطراب زیادی را تحمل تحمل می‌کنند. بعد از چند روز این ترس و اضطراب کاهش یافته و شکست را می‌پذیرند و دچار سوگ می‌شوند. این سوگ می‌تواند منجر به افسردگی شود.

درمان تله رهاشدگی

برای هر نوع بیماری مربوط به اعصاب و روان راه‌های درمانی متفاوتی وجود دارد؛ اما در اینجا به درمان‌های شناختی اشاره خواهیم کرد.

همانطور که می‌دانید، افرادی که دچار تله رهاشدگی هستند، این باور غیر منطقی را دارند که افراد مهم و نزدیک زندگی‌شان همواره باید در دسترس باشند و  هدف اصلی درمان شناختی این طرحواره بر این است که کمک کند، افراد باورهای غیرمنطقی و دیدگاه‌های افراطی افراد گرفتار در این تله را تغییر دهد.

درمان تله رهاشدگی

با درمان این افراد درمانگر کمک می‌کند تا در جدایی‌هایی کوتاه مدت از افراد نزدیک زندگی‌شان احساس وحشت یا اضطراب نکنند. همچنین به این افراد آموزش داده می‌شود که هر شخصی برای خود حد و مرزی دارد و نیاز دارد مدتی را تنها بگذراند و این به معنای خیانت کردن و ترک کردن تو نیست.

در درمان این افراد بعد از مدتی تجاربی که در گذشته داشته است و باعث این احساسات شده حذف و باعث می‌شود، فرد تصویری سالم در ذهن خود پیدا کند. ممکن است در طول درمان درمانگر برای مدت کوتاهی فرد را تنها بگذارد تا با غلبه بر احساسات وحشت و اضطرابی که به او دست می دهد، قدمی برای درمان خود بردارد.

حالا که می‌دانیم تله رهاشدگی چیست و چه تاثیرات مخربی بر روی روابط می‌گذارد، باید بدانیم که درمان این تله می‌تواند شرایط عاطفی زندگی ما را تغییر بدهد. مهم‌ترین موضوعی که برای افراد دارای تله رهاشدگی اتفاق می‌افتد، موضوع احساس عدم امنیت است و فرد به دلیل ترس از دست دادن دچار اضطراب جدایی می‌شود.

ما با درمان تله رهاشدگی به دنبال درمان وابستگی‌هایی هستیم که سالم نیستند. به همین علت است که بعد از درمان فرد می‌تواند فاصله مناسب را در روابط خود با دیگران حفظ کرده و به استقلال و امنیت عاطفی برسد.

برای درمان تله رهاشدگی راه‌های زیادی وجود دارد. البته برای درمان تله‌های شخصیتی حتما به یک درمانگر حاذق مراجعه کنید. اما برای کمک به خودتان در مسیر درمان این تله یک سری مراحل است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم. البته بهتر است در ابتدا به طور کامل با این تله و انواع آن آشنا شویم و بعد به درمان بپردازیم.

مراحلی که باید آن‌ها را در طول درمان تله  رهاشدگی بگذرانیم:

1)پذیرش درگیر تله رهاشدگی بودن

2)شناسایی باورها و علائم تله رهاشدگی و بررسی آن‌ها در خود

3)درگیر شدن با احساسات منفی ناشی از تله رهاشدگی به جای سرزنش خود

4)مراقبت از عزت نفس

5)بررسی خاطرات خود و دیدن آن‌ها از چشم بزرگ‌ترها(قبول اینکه والدین یا نزدیکان خودشان قربانی بودن اما در کودکی توانایی فهم مشکلات و آسیب‌های آن‌ها را نداشتیم)

6)روبه‌رو شدن با مفهوم مرگ و دور شدن از افراد-کنار آمدن با این نوع تغییرات

7)شرکت در جلسات درمانی

8)بررسی خاطراتی که موجب تله رهاشدگی شده‌اند و بازسازی آن‌ها به شکل یک تصویر سالم

9)ایجاد روابط امن و متعهدانه

10)مراقبت از بروز الگوهای ایجاد تله رهاشدگی

رعایت و انجام این مراحل به شما کمک می‌کند که در درمان تله رهاشدگی خود موفق عمل کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله به سوال تله رهاشدگی چیست پاسخ دادیم. این تله به دلیل آنکه مادر دیگر تله‌های روانشناختی است در صورت درمان نشدن می‌تواند آسیب‌های روحی و جدی زیادی به افراد وارد کند؛ اما متاسفانه تعداد زیادی از افراد حتی از وجود این تله‌ها خبر ندارند. از آنجایی که اکثر این طرحواره‌ها از کودکی در ذهن ما نقش می‌بندند، مدت زمان زیادی را همراه آن زندگی می‌کنید.

یکی از اهداف درمان تله رهاشدگی این است که به افراد کمک کنیم تا به یک نگرش واقع بینانه‌ای و اعتمادی نسبت به ثبات روابط بین فردی دست یابند. این افراد پس از درمان کامل می‌توانند به یک ثبات و حس امنیت در روابط خود برسند و به نزدیکان خود اطمینان کنند. اگر برای آن‌ها شرایطی پیش بیاید که چند روزی از نزدیکان و افراد مهم زندگی خود دور باشند، دیگر مثل گذشته دچار نگرانی و افسردگی‌های شدید نخواهند شد و از نبود آن‌ها دچار سوءتفاهم نمی‌شوند.

پس از درمان این طرحواره باید حواستان به برخوردها و رفتارهای خود در ارتباط با دیگران باشید، زیرا علاوه بر درمان توسط متخصص نیاز است که خودتان نیز رفتارهایتان را در نظر بگیرید تا دوباره دچار الگوهای آن نشوید. افراد پس از درمان دیگر احساسات و هیجانات منفی شدید را احساس نخواهند کرد؛ حتی یکی از علائم نشان دهنده بهبود بیماری این است که فرد می‌تواند مدت زیادی را بدون احساس اضطراب و افسردگی تنها بماند و این مسئله می‌تواند تاثیر مثبتی بر روابط وی بگذارد.

افرادی که دچار طرحواره رهاشدگی می‌شوند، هیچ‌وقت نمی‌توانند دلبستگی و روابط ایمن و رضایت بخش را با نزدیکان خود تجربه کنند؛ زیرا این افراد معتقد هستند که هیچ‌گاه نیاز آن‌ها به امنیت روانی، محبت، عشق برطرف نخواهد شد و این احساس باعث می‌شود که یا با کسی دوست نشوند یا همواره در روابط خود درگیر باشند. افرادی که طرحواره رهاشدگی دارند اصولا در خانواده‌هایی سرد و بی‌عاطفه رشد یافتند و اغلب آن‌ها کودکی پر آسیب یا تجربه رهاشدگی توسط خانواده یا یکی از عزیزان را داشته‌اند. به همین علت رابطه درمانی یکی از قسمت‌های مهم درمان تله رهاشدگی است.

پس در اولین موقعیت که متوجه شدید درگیر تله رهاشدگی هستید، برای درمان آن اقدام کنید. برای درمان این تله می‌توانید به یک درمانگر خوب مثل دکتر خشایار نعماوی‌ زاده مراجعه کنید تا بتوانید روابط خوب و صمیمی‌تری را تجربه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *