از گذشته‌های دور صحبت کردن با افراد دانا و آگاه یکی از بهترین روش‌های حل مشکل بوده است. با گذشت زمان و به وجود آمدن علم‌های گوناگون از جمله علم روانشناسی و علم مشاوره، بشر توانست با افراد متخصص در این زمینه همکاری کند و به روش‌های ثابت شده و موفق مشکلات خود را حل کند اما همیشه این سؤال وجود داشته است که اهمیت مشاوره در زندگی چیست و چرا باید افراد در طول زندگی و به دفعات متعدد از کمک مشاورین استفاده کنند؟

برخی افراد تصور می‌کنند که مشاوره فقط برای کمک به افرادی است که دچار مشکلات شدیدی شده‌انده و در سایر موارد نیازی به بهره بردن از علم یک مشاور نیست. در واقع اهمیت مشاوره در زندگی امری بدیهی است و می‌تواند در تمامی مراحل زندگی، اختلالات، مشکلات، اختلافات و… به شما کمک کند و یا توصیه‌های ارزشمندی را در مسیر شما قرار دهد.

در جوامع استرس زای امروزی بهره بردن از کمک یک مشاور در زندگی اهمیت شایانی دارد زیرا چه در مراحل پیشرفت و برنامه‌ریزی برای آینده و چه حل یک مشکل می‌توانید از تجربیات و علم آن‌ها استفاده کنید و با دید باز‌تری به ادامه مسیر بپردازید.

در ادامه قصد داریم به این سؤال مهم که اهمیت مشاوره در زندگی چیست بپردازیم و متوجه شویم چرا باید به مشاور مراجعه کنیم. پس با ما تا انتهای این مقاله از باتو ۲۴ همراه باشید.

اهمیت مشاوره در زندگی چیست؟

یکی از مهم‌ترین سؤالات مردم در زمینه مشاوره دلیل و چرایی مراجعه به مشاور است. در پاسخ به این سؤال می‌توانیم بگوییم که زندگی پر از چالش و موضوعات جدید است که در برخی مواقع خوب و در مواقع دیگر سخت و دشوار هستند اما نکته قابل توجه این است که در هر دو مورد بهره بردن از علم مشاور لازم است زیرا می‌تواند به فرد کمک کند که بهترین تصمیم را در رابطه با موضوع به وجود آمده اخذ کند.

بسیاری از افراد در این مواقع به صورت ناخودآگاه با اطرافیان خود مشورت می‌کنند اما در واقع اگر به درستی راهنمایی نشویم و این توصیه‌ها توسط یک فرد متخصص مانند مشاور گفته نشوند می‌توانند آثار زیان باری داشته باشند.

اهمیت مشاوره در زندگی در واقع زمانی هویدا می‌شود که به افزایش کیفیت زندگی ما کمک کند و در راستای تحقق اهداف صورت بگیرد زیرا مشاورین می‌توانند با استفاده از توانایی‌ها، استعداد‌ها و ویژگی‌های افراد بهترین روش عملکردی را پیشنهاد دهند.

مشاور به شما کمک می‌کند که به صورت واقع‌گرایانه به مسائل اطراف خود نگاه کنید و در مواجه با چالش‌های جدید راه حل منطقی‌تر را برگزینید و در نتیجه بهترین تصمیم را اتخاذ نمایید.

حال در ادامه به روش کار مشاورین مجرب خواهیم پرداخت تا شما بیشتر با فرایند مشاوره و اهمیت مشاوره در زندگی آشنا شوید.

یک مشاور خوب چگونه به حل مسائل زندگی کمک می‌کند؟

برای اینکه بیشتر با فرایند و روش کار جلسات مشاوره آشنا شویم لازم است که بدانیم یک مشاور با تجربه چگونه به حل مشکلات و چالش‌های زندگی ما می‌پردازد تا بتوانیم راحت‌تر به او اعتماد کنیم.

در واقع مشاورین بهترین شنونده‌ها هستند و بدون هیچ گونه قضاوتی موضوع شما را بررسی می‌کنند و اصلاً نیازی نیست که نگران دیدگاه مشاور باشید. مشاور خوب از طریق گوش دادن به شما نیاز‌ها، مشکلات، اختلالات، اهداف، ویژگی‌ها، نوع شخصیت و… شما را در می‌یابد و به شما برای رسیدن به فردی بهتر کمک می‌کند.

روش کار یک مشاور تلفیقی از علم، آگاهی، مهارت و راهکار است به طوری که علاوه بر شنیدن صحبت‌های شما روش‌های منطقی را پیشنهاد می‌کند تا با انجام دادن آن‌ها، هدف شما محقق شود.

در چه مسائلی باید به مشاور رجوع کرد؟

مراجعه به مشاور محدود به چند مشکل و یا هدف معین نیست و برخلاف برداشت اکثر مردم تنها در زمان بروز مشکلات حاد نباید به مشاور رجوع کرد زیرا آن‌ها طیف وسیعی از موضوعات را در حیطه کاری خود جای داده‌اند و می‌توانند بهترین توصیه‌کنندگان در امور مختلف شغلی، خانوادگی، ازدواج، روانشناختی، اجتماعی و… باشند. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین دسته‌بندی موضوعات در این زمینه خواهیم پرداخت.

مشکلات و اختلالات روانی

یکی از بارزترین مسائلی که مشاورین به حل و فصل آن‌ها می‌پردازند مشکلات روانی می‌باشند. بسیاری از افراد نیز گمان می‌کنند که تنها در زمان بروز اختلالات روحی و روانی باید به مشاوره رجوع کنند و متأسفانه برخی از افراد شرکت در جلسات مشاوره را کثر شأن می‌پندارند در صورتی که مشاور به بهبود روابط فردی و اجتماعی افراد می‌پردازد.

اگر دچار مشکلاتی همچون اضطراب، افسردگی، فوبیا، استرس و… هستید بهترین راهکار مراجعه به مشاور می‌باشد زیرا به شما کمک می‌کند که در مقابل این عارضه‌ها مقاومت کنید و با روش‌های درست به حل آن‌ها بپردازید.

مشکلات خانوادگی

از دیگر موضوعاتی که می‌توانید در آن از کمک یک مشاور خوب بهره ببرید مشکلات خانوادگی می‌باشد. مشکلاتی همچون طلاق، اذیت و آزار خانواده‌ها، جدایی والدین و اختلافات زناشویی و… از جمله مسائلی هستند که به کمک مشاوره خانواده نیاز دارند و در آن می‌توانید با استفاده از روش‌های تعبیه شده مانند زوج درمانی به حل مشکلات خانوادگی بپردازید زیرا خانواده یکی از مهم‌ترین عناصر یک جامعه سالم می‌باشد.

مشکلات روابطی

از دیگر موضوعاتی که در آن می‌توانید از کمک مشاور استفاده کنید و دلیلی بر اهمیت مشاوره در زندگی است، مشکلات میان افراد می‌باشد که به طور کلی به آن مشکلات روابطی می‌گویند بدین صورت که اگر شما با برخی از افراد مانند همکار، ‌فامیل، دوستان و… مشکل یا اختلافی پیدا می‌کنید که ذهن شما را به خود مشغول کرده و یا سبب آسیبی شده است می‌توانید این موضوع را با یک مشاور مجرب در میان بگذارید و از راهنمایی‌های او بهره ببرید.

مشکلات اجتماعی

اگر در رابطه با مسائلی همچون اعتیاد، تبعیض، خشونت، تجاوز و… دچار مشکل شده‌اید لازم است که با مشاور متخصص در این زمینه ارتباط برقرار کنید زیرا این مشکلات می‌توانند پایه و اساس عارضه‌های جدیدی مانند افسردگی در آینده نه چندان دور باشند. کمک گرفتن از مشاور در این زمینه‌ها به حل اساسی و منطقی آن‌ها کمک شایانی می‌کند.

مشکلات شغلی

در صورتی که می‌خواهید برای آینده شغلی خود تصمیم‌گیری نمایید و یا در محل کار دچار مشکلاتی همچون فشار کاری، عدم رضایت از شغل و… رو به رو هستید باید در فرصت اولیه این موضوع را با یک مشاوره شغلی در میان بگذارید تا بتوانید تصمیم بهتری را در این زمینه اتخاذ کنید.

در کنار موضوعات گفته شده مشاوره فردی به شما کمک می‌کند تا بتوانید بهتر با ویژگی‌ها و استعداد‌های خود آشنا شوید و هدف خود از زندگی را دریابید و در همان مسیر برنامه‌ریزی و اقدام کنید.

چرا برخی از افراد از شرکت در جلسات مشاوره اجتناب می‌کنند؟

اجتناب افراد از رفتن به جلسات مشاوره می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد که این دلایل برای هر شخصی متفاوت است و وابسته به موقعیت ایجاد می‌شوند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین دلایل اجتناب از مشاوره خواهیم پرداخت.

آگاهی نداشتن

برخی از افراد به دلیل آگاهی نداشتن و عدم علم کافی به جلسات مشاوره ممکن است که از آن اهتمام ورزند بدین صورت که تعدادی از مردم این تصور را دارند که تا زمانی که دچار مشکلات شدیدی نشده‌اند نیازی به مراجعه به مشاور ندارند و یا حس کافی بودن اطلاعات خود برای حل مشکلات را دارند که سبب می‌شود از مشاوره دوری کنند.

هزینه جلسات مشاوره

یکی از مهم‌ترین عواملی که سبب می‌شود برخی از مردم به مشاور رجوع نکنند این موضوع می‌باشد که هزینه‌های مشاوره برای آن‌ها زیاد است و یا ممکن است که این تصور را داشته باشند که هزینه‌های مشاوره متناسب با وقت و کار مشاور نیست و بیشتر از حد معمول می‌باشد. اما در واقع هزینه مشاوره بر اساس بینش و علم مشاور تعیین می‌گردد.

شک و عدم اعتماد کافی به مشاور

از دیگر دلایلی که برخی از شرکت در جلسات مشاوره اجتناب می‌کنند این است که تصور می‌کنند نمی‌توانند به مشاور خود اعتماد و یا در تبحر او شک دارند که این موضوع تنها با شرکت کردن در جلسات از میان خواهد رفت زیرا مشاور بدون هیچگونه قضاوت به بررسی و حل مشکلات می‌پردازد و هرگز سخن میان مشاور و فرد از جلسه خارج نخواهد و به گوش دیگران نمی‌رسد.

عدم زمان

ممکن است دلیل برخی دیگر این باشد که آن‌ها زمان کافی برای مشاوره ندارند و بسیار مشغول مشکلات زندگی هستند اما در واقع انسان می‌تواند بر اساس اولویت‌ها زندگی خود را برنامه‌ریزی کند و زمانی را برای مشاوره و حل مشکلات خود بیابد.

جمع بندی

در این مقاله در وبلاگ با تو 24 سعی کردیم به معرفی مهم ترین دلایل اهمیت مشاوره در زندگی بپردازیم. بدون شک اطلاع از تاثیرات بسیار مطلوب مشاوره در زندگی می تواند باعث شود افراد از اهمیت مشاوره در بخش های مختلف زندگی آگاه شوند و در مسائل مختلف به مشاوره مراجعه کنند. امیدواریم که از خواندن این مقاله نهایت لذت را برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *